Ons assortiment


Streekproducten


Friesland is een provincie met zijn eigen taal en streekproducten. Wij verkopen in de winkel ook diverse streekproducten, hier kunt u denken aan:

 

– Dumkes (typisch fries koekje)

– Imker honing uit Franeker

– Fries slokje (kruidenlikeur)

– Ús heit bier

– Planentenpils (Franekers trots)

 

Kaas uit de streek

Riperkrite
De Riperkrite wordt gemaakt op een boerderij in het Friese plaatsje Tijnje. De Riperkrite wordt gemaakt met knoflook, bieslook en selderij en heeft een lichte boerensmaak, doordat de melk niet wordt gethermiseerd.

 

Nagelkaas
Nagelkaas is een traditionele Friese kaas gemaakt met kruidnagels en komijn, die de kaas een pikante smaak geven. De nagelkaas is verkrijgbaar van jong tot oud, met een vetgehalte van 40+.  De oude nagelkaas ligt tot 14 maanden te rijpen en is hierdoor een topper onder de nagelkaas met een zeer lekkere smaak!

 

Tynjetaler
De Tynjetaler is een bijzondere Friese boeren gatenkaas. Deze fijne relatief jonge gatenkaas heeft een licht zoete en romige smaak, met een iets pittige nasmaak.

 

Stoer en Krachtig
De Stoer en Krachtig van Kaaslust is een biologische oude kaas, met een uniek lekkere smaak. Deze kaas wordt gemaakt in de oude gevangenis in Veenhuizen en zowel biologisch als vegetarisch, ook is de kaas e- nummer vrij. De Stoer en Krachtig is een oude kaas met een mooie volle smaak en een klein zout kristal.

 

Boeren lunchkazen
Deze kazen worden gemaakt in verschillende gewichten en smaken. Deze Friese boerderijkaasjes zijn heerlijk romig en vol van smaak door bijvoorbeeld de komijn, nagel, fenegriek of mosterd die is toegevoegd.

 

Van de streekproducten ook we ook cadeaupakketten

 
 

Privacy statement